Hartige taart met pastinaak en ansjovis

  • 250 g pastinaak
  • 50 g sjalot of ui
  • 2 eieren
  • 4 eetl. gemalen gruyère
  • 100 g volle kwark
  • 100 g gerijpte geitenkaas
  • 1 eetl. olijfolie
  • olijven naar smaak
  • 1 blikje ansjovis
  • peper

Bladerdeeg in bakvorm leggen.
Snipper de sjalot en snijd de pastinaak in kleine blokjes (ongev. ½ cm).
Verwarm 1 eetlepel olie en fruit de sjalot zachtjes glazig.
Voeg de pastinaak, een weinig water en een snufje tijm toe en laat de groente beetgaar stoven.
Roer intussen de eieren los met de kwark en twee eetlepels gruyère.
Brokkel de geitenkaas bij dit mengsel en roer nogmaals goed.
Laat de gare pastinaak wat afkoelen en roer bij het eimengsel.
Voeg hieraan de gesneden olijfjes toe en breng op smaak met peper.
Verdeel de vulling gelijkmatig over het deeg.
Snijd de ansjovis in kleinere stukjes en verdeel over de vulling.

Strooi de overgebleven gruyère over de vulling en plaats de taart onmiddellijk in de voorverwarmde oven (180° - 200 °C).
Ongeveer 30 minuten laten garen.

Diana Lauwers, bewerking door Sabine Foubert
Bron: De Engelhoeve

Terug