Pastinaaksoufflé

  • 0,8 - 1 kg pastinaak
  • 45 g boter of olijfolie
  • 25 g volkorenmeel
  • 1½ dl melk
  • 2 theel. koriander
  • 50 g geraspte pittige kaas
  • 3 eieren
  • bieslook

Was, schil en rasp de pastinaak en smoor het raspsel in 20 gram boter of olie.
Verhit 25 gram boter.
Roer, als het gesmolten is, het meel er doorheen en voeg beetje bij beetje de melk toe, tot een glad papje ontstaat.
Breng dit op smaak met zout, peper en de korianderpoeder.
Roer daarna eerst de geraspte kaasdoor het beslag, vervolgens de gesmoorde pastinaak en tenslotte drie eierdooiers.
Klop de eiwitten stijf en schep deze voorzichtig door het mengsel.
Schep het mengsel in 8 ingevette vormpjes of in 1 grote ingevette ovenschaal.
Bak de soufflé in circa 45 minuten goudgeel en gaar in een matig warme oven (175 °C).
Garneer het gerecht tenslotte met bieslook.

Bron: Het Groene Spoor

Terug