Romige pastinaaksoep met knoflookcroutons

Romige pastinaaksoep met knoflookcroutons

  • 800 g pastinaak
  • 2 eetl. roomboter
  • 1 flinke ui
  • paar takjes tijm
  • 1 teen knoflook
  • 75 cl groentebouillon
  • 10 cl room
    • voor de knoflookcroutons
  • 4 witte boterhammen
  • 1 flinke teen knoflook
  • paar takjes tijm
  • olijfolie

Schil de pastinaak en snijd hem in blokjes.
Verhit de roomboter in een soeppan en fruit de gesnipperde ui glazig.
Knijp er de teen knoflook in uit, voeg de tijmblaadjes toe en bak even mee.
Doe er de pastinaak bij en laat een paar minuten op laag vuur meebakken.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Kook tot de pastinaak gaar is, na ongeveer 15 minuten.
Laat de soep afkoelen.
Maak intussen de knoflookcroutons.
Verwijder de korsten en snijd het brood in blokjes van ca. 1 bij 1 cm.
Verhit in een koekenpan enkele eetlepels olijfolie en bak op middelhoog vuur de brooddobbelsteentjes.
Knijp er halverwege de knoflookteen boven uit, schud de pan en breng op smaak met zout, peper en tijm.
De croutons zijn klaar als ze goudbruin en krokant zijn.
Laat ze afkoelen op keukenpapier.
Pureer met een blender de soep en voeg er de room aan toe.
Proeven en eventueel met zout & peper of tijm verder op smaak brengen.
Dien op met de croutons op de soep.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug