Kruidige pastinaaksoep

  • 1¼ l groentebouillon
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 500 g pastinaak
  • 30 g boter
  • 1 eetl. madrasi masala
  • 2 theel. komijn

Snij de ui en de prei in ringen en de pastinaak in blokjes.
Smelt de boter in een soeppan en fruit de ui en de preiringen.
Voeg de kruiden toe en bak ze even mee.
Voeg dan de pastinaak en de bouillon toe.
Breng aan de kook.
Zet het vuur zachter, doe een deksel op de pan en laat de soep ca. 15 minuten zachtjes koken, tot de groenten zacht zijn.
Laat de soep wat afkoelen en pureer ze dan.
Bijkruiden met zout en peper is helemaal niet nodig, de kruiden geven het gerecht meer dan voldoende smaak.
Strooi eventueel voor het opdienen nog wat gesnipperde verse koriander over de soep.

Bron: receptenboekje.skynetblogs.be
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug