Pastinaakroom

pastinaakroom (1K)

  • 800 g pastinaak
  • 1 dl slagroom
  • 2 theel. majoraan
  • een bosje peterselie
  • peper
  • (kruiden)zout
  • 2 theel. citroensap
  • evt. roomkaas (of verse geitenkaas)

Was of schil de pastinaak, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in ongeveer 15 minuten gaar.
Giet het vocht af en pureer ze.
Roer er slagroom, majoraan, kruidenzout, peper en citroensap en eventueel roomkaas door.
Klop het geheel mooi romig en strooi er fijngehakte peterselie over.

Aanvulling van Oscar (de vormgever van Odin):

Kook 4 uitgeholde pompoenhelften (kleine pompoentjes!) gaar.
Maak de pastinaakroom volgens het recept en gebruik daarbij verse geitenkaas i.p.v. gewone roomkaas.
Voeg op het laatst nog wat grofgehakte walnoten toe.
Serveer de pastinaakroom in de pompoenhelften.

Bron: Odin recepten

Terug