Pastinaakquiche met spekblokjes

(of seitan voor de vegetariërs)

  • 1 pastinaak
  • 3 wortels
  • 1 grote ui
  • 2 tot 3 aardappelen
  • 200 g spek (of seitan)
  • 5 eieren
  • melk of room
  • peper
  • zout
  • (blader)deeg

Maak de pastinaak proper en snijd hem in blokjes van 1 à 2 cm.
Maak de wortels, ui en aardappelen proper en snijd ook in blokjes.
Doe alles in de snelkookpan of stomer en laat gaar worden.
Ondertussen 200 gram spek (of seitan) in blokjes bakken, en de groenten bijvoegen.
Rol een pak bladerdeeg of kruimeldeeg van ongeveer 300 gram open en bekleed daarmee een bakvorm van 5 cm hoog.
Schep het mengsel in de bakvorm.
Roer een 5-tal eieren met een tas melk (of room), kruid naar smaak met peper en zout, en giet over het mengsel.
Laat gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C vast worden.
(Hoe meer ei, hoe sneller dat gaat).
Bij deze quiche kunnen ook nog prei, of restjes bloemkool of kool verwerkt worden.
Verder kan je voor je de quiche in de oven doet hem afwerken met schijfjes tomaat.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug