Pastinaakpannenkoeken

Pannenkoekbeslag

  • 125 g volkorenbloem
  • snuf zout
  • 1 - 2 eieren
  • 3 dl melk

Vulling

  • 500 g pastinaak
  • 30 g boter of margarine
  • ½ fijngehakte ui
  • 30 g volkorenbloem
  • 2 dl melk
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 1 eetl. room
  • peper en zout

Meng de ingrediënten voor het beslag en laat het een half uur rusten op een koele plaats.
Kook de pastinaak 10 - 15 minuten tot ze net gaar is.
Smelt ondertussen de boter en fruit hierin de ui.
Haal de pan van het vuur en roer de melk erdoor.
Zet de pan weer op het vuur en breng de melk aan de kook, onder voortdurend roeren tot er een gladde dikke saus is ontstaan.
Doe de peterselie, room, peper en zout erbij en roer de pastinaak er door.
Hou de vulling warm terwijl de pannenkoeken gebakken worden.
Vul de pannenkoeken met het pastinakenmengsel, rol ze op en leg ze op een vuurvaste schaal in de oven tot alle pannenkoeken klaar zijn.
Erg lekker met aardappelkroketten en een salade.

Bron: NN

Terug