Pittige pastinaak(maaltijd)soep

  • 1 ui
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. bieslook
  • 450 g pastinaak
  • 1 blik kokosmelk (± 35 cl)
  • 1l groentebouillon
  • 100 g dunne (rijst)pasta
  • 1 venkel
  • 1 preistok
  • 1 theel. curcuma
  • 1 theel. currypoeder
  • 1 rood pepertje (zeer fijn gesnipperd)
  • 250 g tofu in blokjes gesneden en besprenkeld met sojasaus
    (tamari of shoyu)

Fruit de fijngesnipperde ui in de olie.
Voeg de geschilde en in dobbelstenen gesneden pastinaak en fijngesneden venkel toe.
Voeg de bouillon toe en laat 10 min. koken met deksel.
Voeg de kokosmelk en de kruiden toe.
Voeg de pasta toe en de fijngesneden prei en laat nog 5 min. sudderen.
Voeg de blokjes tofu toe en laat nog enkele minuten doorkoken.
Bestrooi per portie met bieslook.
Dien op met bruine crackers.

Jo Van Ostaeyen
Velt, ecologisch leven en tuinieren

Terug