Pastinaak - wortelsalade

voor 2 personen

  • 1 kleine pastinaak
  • 1 kleine wortel
  • 1 kleine ui, heel fijngesnipperd
  • 1 eetl. yoghurt
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. rozijnen
  • 100 g Hüttenkäse (cottagecheese) of
    50 g kwark en 50 g kaas in blokjes
  • evt. een potje doperwten, uitgelekt

Borstel de pastinaak en de wortel goed schoon.
Verwijder bij de pastinaak van de kop een plakje en snij eventueel harde stukken schil weg.
Snij de pastinaak en de wortel in kleine blokjes en kook die in water 5 tot 10 minuten (niet te
gaar).
Giet het kookvocht af en gebruik dit eventueel voor een soep of saus.
Roer de olie, yoghurt, Hüttenkäse of kwark, de fijngesnipperde ui en de rozijnen door elkaar.
Voeg de pastinaak en wortel er bij.
Meng alle ingrediënten voorzichtig door elkaar.
Lekker met zilvervliesrijst of quinoa.

Bron: Odin
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug