Toastjes met pastinaak, spruitjes en zure room

pastinaak_toastje (1K)

  • 2 pastinaakwortels
  • 1 klein handvol spruiten (niet teveel)
  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 potje zure room
  • peper
  • zout

Schil de pastinaak en snij hem in blokjes.
Fruit ze op een zacht vuurtje langdurig in boter of olie.
Na ongeveer 20 minuten zullen de blokjes zacht worden.
Kook de spruitjes in licht gezouten water tot ze lekker zacht zijn en laat ze goed uitlekken.
Dep eventueel droog met een handdoek of keukenpapier.
Plet of mix de beide groenten en voeg de mayonaise en zure room toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Soms doe ik hierbij nog wat geroosterde pompoenpitten of wat gebakken sojascheuten, voor een steviger textuur.

Geert Groffen (Uit: Seizoenen op smaak)
Velt, ecologisch leven en tuinieren

Terug