Gratin met pastinaak en spinazie

  • 2 grote pastinaken
  • 500 g bladspinazie
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • peper
  • 12½ cl slagroom
  • (eventueel) 2 eetl. mascarpone
  • 1 ei
  • 100 g gemalen Emmentaler

Snijd de pastinaken in reepjes en stoom ze 3 à 4 minuten.
Fruit de ui en de knoflook in olijfolie en voeg spinazie toe.
Oven op 220 °C voorverwarmen.
Meng de slagroom, de mascarpone, het ei en de geraspte kaas.
Vet de ovenschotel in, voeg de helft van de spinazie toe, bedek met een laag pastinaak en vervolgens met een tweede laag spinazie.
Giet het slagroom-kaasmengsel over de groenten en bak in 15 minuten.

Petra Decaluwe
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug