Pastinaak uit de oven met worst

Pastinaak uit de oven met worst

  • 2 kg regenboogpeen
  • 2 pastinaak
  • 1 pot geitenblokjes naturel
  • 2 runderworstjes
  • 1 flinke hand hazelnoten
  • 15 gkoriander
  • 1½ eetl. komijn
  • zout & peper
  • 2 - 3 eetl. olijfolie
  • honing

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Was de wortelen en de pastinaak.
Schil de pastinaak.
Snijd de wortelen en de pastinaak over de lengte in gelijke stukken.
Leg de groenten in een ovenschaal en vermeng met 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel honing en 1 eetlepel komijn.
Hussel door elkaar.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.
Haal na 20 minuten het aluminiumfolie eraf en bak nog zo’n 20 - 30 minuten verder af tot de groenten mooi zacht zijn.
Verhit wat olijfolie in een ruime pan en bak de worstjes rondom aan.
Temper daarna het vuur en laat zachtjes garen.
Pluk ondertussen de koriander en hak de hazelnoten grof.
Bak de hazelnoten kort bruin aan in een pan.
Haal de groenten uit de oven.
Meng de rest van de olijfolie, honing en komijn tot een dressing en giet deze over de groente.
Verdeel de groente, de geitenkaasblokjes, de hazelnoten en de koriander over 4 borden en serveer met de worst.

Tip
Lekker met uitgebakken spekjes.

Bron: Willem&Drees

Terug