Pastinaak uit de oven - I

  • 500 g pastinaak
  • 350 g aardappels
  • 2 uien
  • 2 grote tenen knoflook
  • boter
  • zout en peper
  • kaassaus van Goudse en Parmezaanse kaas
  • peterselie

Verwarm de oven op 200 °C.
Schil de pastinaken en de aardappels en snij ze in zeer dunne schijven.
Hussel ze door elkaar.
Snij de uien en fruit ze met de geperste knoflook tot ze glazig zijn.
Meng de uien door de pastinaak.
Vet een ovenschotel goed in en leg de groente er zo plat mogelijk in.
Verdeel wat klontjes boter over de groente, bestrooi met peper en zout en dek de schaal af.
Plaats de schaal 60 minuten in de oven.
Maak ondertussen een kaassaus.
Schep de groente op bord en verdeel de kaassaus er over garneren met peterselie.

Bron: NN


Pastinaak uit de oven - II

  • ⅓ aardappels
  • ⅓ wortel
  • ⅓ pastinaak
  • zout

Schil alles en snij het in even grote blokjes.
Doe alles met roomboter in een vuurvaste ovenschaal.
Zet de schaal ± 20 minuten in de oven tot alles goudbruin is.

Bron: Het Groene Spoor

Terug