Pastinaak-olijvensoep met feta

Pastinaak-olijvensoep met feta

  • 1 prei, gewassen en fijngesneden
  • 400 g pastinaak
  • geschild en in plakjes van 1 cm
  • 4 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl rozemarijn, bij voorkeur vers
  • 80 cl groentebouillon
  • 100 g olijven (zwarte of groene), ontpit en fijngehakt
  • 125 g feta
  • scheut olijfolie
  • zout

(En wel echte feta gebruiken, hè? Dat andere is troep.)
Neem een kasserol (gietijzeren pan) en verhit de olie met laag vuur.
Fruit de prei wat aan, voeg de pastinaak toe en draai het vuur hoger.
Bak voorzichtig tot de pastinaak wat zachter wordt.
Doe de rozemarijn en knoflook erbij en draai het vuur hoger, hoogst.
Roerbak een minuutje en giet de bouillon erbij.
Doe het deksel op de pan en laat koken tot de pastinaak helemaal zacht en gaar is.
Pureer het goedje.
Doe de olijven erbij en laat nog even koken, zodat de smaken zich wat vermengen.
Eventueel nog wat zout erbij, maar bedenk dat olijven en feta ook zout zijn.
Verkruimel de feta in de vier soepborden.
Schenk de soep erover.
Puike maaltijdsoep met een homp brood.

Bron: The Sugar Club Cookbook
BGepubliceerd door: MergenMetz

Terug