Pastinaak met linzensaus

  • 800 g pastinaak
  • 2 grote uien
  • 300 g groene dupuis linzen
  • 1 bosje peterselie
  • 4 eetl. tomatenpuree
  • 4 eetl. crème fraîche
  • 2 theel. komijnzaad
  • 1 theel. karwijzaad
  • zeezout naar smaak
  • olijfolie

Linzen gaar koken zoals op de verpakking beschreven staat.
Pastinaak schillen met een dunschiller, in plakjes van een ½ cm snijden en in ongeveer 10 minuten gaar koken in weinig water.
Ui schillen, op de wortelkant neerzetten en halveren.
Beide helften met de lijnen van de ui mee in smalle partjes snijden.
Ui fruiten in olie.
Komijn- en karwijzaad toevoegen aan de uien.
Peterselie fijn hakken.
Zoveel water aan de linzen toevoegen totdat de saus de gewenste dikte heeft.
Uimengsel, tomatenpuree, crème fraîche, zout en peterselie door de gare linzen roeren.
Linzensaus over de pastinaak serveren.
Lekker met rijst of haver en veldsla of winterpostelein.

Bron: Odin recepten

Terug