Salade pastinaak-groenselderij

  • 2 grote pastinaken
  • 4 stelen groenselderij
  • 1 ui
  • 2 eetl yoghurt of sandwichspread
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 eetl. rozijnen
  • 300 g Hüttenkäse (cottagecheese) of andere kaas in blokjes
  • tomaat en olijven naar wens

Borstel de pastinaak goed schoon en snijd harde stukken schil weg.
Snijd de pastinaak in blokjes en kook die in water 10 minuten (niet te gaar).
Snijd de gewassen groenselderij in smalle reepjes.
Roer de olie, yoghurt (sandwichspread), de fijngesnipperde ui en de rozijnen door elkaar.
Voeg de groenselderij, pastinaak en Hüttenkäse of andere kaas erbij.
Meng alles voorzichtig door elkaar en leg naar wens olijven en plakjes tomaat erbovenop.
Lekker met zilvervliesrijst of quinoa.

Tip
Gebruik in plaats van pastinaak knolselderij of winterwortel.

Bron: Odin recepten

Terug