Bruschetta met pastinaak, bietenchips & bloedzuring

Bruschetta met pastinaak, bietenchips & bloedzuring

  • 4 sneetjes oud (stok)brood
  • 2 pastinaken
  • klontje roomboter
  • 1 biet om te frituren*)
  • enkele blaadjes bloedzuring
  • 1 teen knoflook

*) of gebruik groentenchips uit de winkel, verkrijgbaar bij o.a. AH, Hoogvliet!

Verwarm de oven voor tot 150 °C.
Snijd de pastinaak in kleine dobbelsteentjes en kook in wat water in 10 minuten gaar.
Stamp met wat boter grof.
Knijp er de knoflook in uit en breng op smaak met zout en flink peper.
Snijd de biet in heel dunne plakjes.
Verhit plantaardige olie in een pan met dikke bodem.
Gooi er een stukje brood in om te testen of het vet heet genoeg is: als het bruist kun je de biet frituren.
Doe dat in porties en laat uitlekken op keukenpapier.
Leg het brood in de oven en rooster enkele minuten aan beiden kanten.
Verdeel er wat puree over, enkele chips en maak af met de bloedzuring.

Opmerking
Let op: eet niet teveel bloedzuring in één keer: het bevat oxaalzuur.
De plant werkt laxerend en bloedzuiverend en mag niet worden gebruikt bij reuma, gal of nierklachten.

Bron: Greendelicious, Natascha Boudewijn

Terug