Pasta met groenlof en spek

Pasta met groenlof en spek

  • 300 g penne of andere pasta
  • 50 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • scheut olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 - 200 g spekblokjes
  • 400 - 800 g groenlof, dun gesneden
  • 1 dl droge witte wijn
  • ½ dl water
  • peper
  • zout

Het is een simpel en snel recept.
In de ene pan kookt u de pasta conform voorschrift in licht gezouten water, in de andere pan smoort u de groenlof (beet-)gaar.
Verhit wat olijfolie en bak de ui met de spekblokjes
de ui moet glazig worden, niet bruin.
Voeg de groenlof toe en de witte wijn.
En het water.
Smoor de groenlof in tien minuten gaar op middelhoog tot laag vuur.
Geen deksel op de pan, het moet verdampen.
Ondertussen zal de pasta ook wel gaar zijn.
Giet af en meng door de groenlof.
Schep op.
Bestrooi het bord met peper (en evt zout) en wat Parmezaanse kaas.

Bron: Antonio Carluccio’s Pasta
Gepubliceerd door: MergenMetz

Terug