Pasta met courgette, ricotta en munt

  • 600 g courgettes
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • olijfolie
  • snufje chili of rode peper
  • 500 g korte pasta, zoals penne
  • 150 g zeer verse ricotta
  • 10 blaadjes verse munt, gesneden
  • vers geraspte Parmigiano Reggiano

Koop zo klein mogelijke courgettes en snijd ze schuin in snippers alsof je een potlood ouderwets met een mes slijpt, stomp, steeds ronddraaiend.
Bak de knoflook in een scheut olie in een koekepan en voeg de courgette toe.
Laat op halfhoog vuur bakken en schep af en toe om.
Draai het vuur uit als de stukjes zacht gaan worden; ze moeten nog beet houden.
Voeg zout en chili toe.
Kook de pasta in veel water met veel zout al dente en bewaar bij het afgieten wat kookwater.
Prak de ricotta.
Meng de pasta met de courgette, ricotta en munt en gebruik kookwater om de smeuïgheid te bewaren.
Geef er Parmigiano bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug