Pasta met courgette en worstevlees

  • ⅘ piepkleine courgettes of 1,5 gewone Hollandse
  • 300 g worstevlees
  • 1 teen knoflook, geplet
  • olijfolie
  • 2 tomaten, in stukjes
  • de blaadjes van 1 tak rozemarijn
  • 500 g korte pasta

Snijd de courgettes alsof je met een mes een punt slijpt aan een potlood, dus schuinsweg, terwijl je ze telkens een slagje draait.
Je krijgt dan een soort schuine mootjes.
Bak het worstevlees met de knoflook rul en los in een scheutje olie op halfhoog vuur, en voeg dan de courgette, tomaat, rozemarijn, zout en peper toe.
Zet het deksel schuin, en bak een minuut of 10.
Schep af en toe om.
Draai dan het vuur uit.
Kook de pasta al dente in veel water met goed zout, giet af en voeg bij het garnituur.
Meng en warm nog een minuut door.

Bron: Onno Kleyn

Terug