Pasta met brave hendrik en walnoten

Pasta met brave hendrik en walnoten

  • 300 g spagetti
  • 1½ kg blad en jonge topjes van de brave hendrik, gewassen en uitgelekt
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 knoflooktenen, fijngehakt
  • 150 g walnoten
  • olijfolie
  • zout & peper
    • handje kruiden
  • tijm
  • bonenkruid
  • bladpeterselie, grofgehakt

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing al dente.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan.
Voeg het blad en de topjes van brave hendrik toe, laat het op zacht vuur slinken en schep eventueel overtollig vocht uit de pan.
Doe de sjalotjes, de knoflook en het kruidenmengsel hierbij en laat het circa 8 minuten meestoven.
Rooster de walnoten in een hete koekenpan tot deze goudbruin en gloeiend zijn.
Giet zodra klaar de pasta af, roer er een scheutje olijfolie doorheen en verdeel de pasta over de borden.
Haal de pan met de brave hendrik van het vuur, voeg zout en peper naar smaak toe, leg een bedje groente op de pasta en bestrooi met de geroosterde walnoten.

Bron: Chantal Pleune
Gepubliceerd door: De hippe vegetariƫr

Terug