Ovenschotel met quinoa en venkel

  • 500 g venkel
  • 100 g quinoa
  • 2 dl water
  • 2 eieren
  • 2 eetl. room
  • 100 g gemalen comtékaas
  • peper & zout
  • muskaatnoot
  • oregano
  • vloeibaar bakken en braden

Maak de rokken van de venkel los.
Was ze zorgvuldig en verwijder de harde kern.
Snij de venkel in repen.
Spoel de quinoa en breng samen met water en stukjes venkel aan de kook.
Laat op een zacht vuurtje 10 minuten gaar koken.
Verwijder van de warmtebron en laat in een gesloten kookpot nazwellen en afkoelen.
Klop intussen de eieren los in twee eetlepels room en meng dit dan samen met de gemalen kaas onder het quinoamengsel.
Breng verder op smaak met peper, zout, oregano en muskaatnoot.
Smeer een ovenschotel in met wat vloeibaar bakken en braden, giet er het mengsel in en giet er nog wat vloeibaar bakken en braden over.
Zet in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat het 30 miuten bakken.
Serveer warm met een slaatje.

Bron: Lekker Thuis
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug