Ovenschotel met pastinaak - I

voor 2 personen

  • 500 g aardappelen
  • 400 g pastinaak
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
 
  • 1 eetl. olie
  • ± 2 dl halfvolle melk
  • nootmuskaat

Schil de aardappelen.
Kook de aardappelen in weinig water gaar.
Verwijder van de pastinaak de uiteinden en schrap de buitenkant eraf.
Snijd de pastinaak in dunne plakken.
Maak de uien en de knoflook schoon en snijd dit klein.
Fruit de uien en de knoflook in de olie zacht.
Voeg de plakken pastinaak toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
Warm de grill voor.
Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper, een beetje zout en nootmuskaat een puree.
Schep het pastinaakmengsel in een ovenvaste schaal en dek dit af met de aardappelpuree.
Laat er onder de hete grill een bruin korstje op komen.

Menusuggestie
Lekker met vegetarische roerbakreepjes.

Bron: Voedingscentrum


Ovenschotel met pastinaak - II

  • 750 g pastinaak
  • 4 flinke tomaten
  • 2 knoflooktenen
  • 100 g geraspte kaas
 
  • 8 eetl. paneermeel of zemelen
  • peper en zout naar smaak
  • boter

Borstel de pastinaak schoon en snij hem in dunne plakjes.
Leg een deel van de plakjes op de bodem van een beboterde, vuurvaste schaal.
Snij de tomaten in plakjes en leg een aantal plakjes op de pastinaak.
Pers vervolgens een teen knoflook boven de tomaten uit en strooi er wat zout & peper over.
Daarna volgt er weer een laagje pastinaakplakjes en vervolgens weer een laagje tomaatplakjes, waarover knoflook, zout & peper wordt verdeeld.
Eindig met een laagje pastinaak en bestrooi dat met de geraspte kaas, het paneermeel of de zemelen en eventueel een paar kleine klontjes boter.
Laat deze ovenschotel in een matig warme oven (ca. 175 °C) in circa 60 minuten mooi bruin en gaar worden.

Bron: Het Groene Spoor

Terug