Ovenschotel met knolselderij en appel

voor 2 personen

  • ½ knolselderij
  • 400 g aardappelen
  • 2 uien
  • 1 grote appel
  • peper en (kruiden)zout
  • 200 g (vegetarisch) gehakt
  • 1 beschuit

Knolselderij en aardappelen schillen, in stukjes snijden en in een klein beetje water gaar koken.
Bak ondertussen de gesneden uien met het gehakt en kruid dit naar smaak.
Appel(s) schillen en in schijfjes snijden.
Leg in een ingevette ovenschaal het gehakt-ui-mengsel op de bodem.
Bedek deze laag met schijfjes appel.
Aardappel en knolselderijstukjes afgieten, pureren en mengen met peper en zout.
Schep de puree op de appelschijfjes.
Verkruimel beschuit over de puree en zet de schotel ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 200° C.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten

Terug