Ovenschotel met kip en zoete aardappel

Ovenschotel met kip en zoete aardappel

voor 4 - 5 personen

  • 1 kg zoete aardappels
  • 500 g kipfilet
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 g crème fraîche
  • mespunt cayennepeper (of meer naar smaak)
  • ½ theel. paprikapoeder
  • handje geraspte oude kaas

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 1½ cm.
Doe de blokjes zoete aardappel in een pan, voeg water toe tot ze onder staan en breng aan de kook.
Laat de aardappels ongeveer 5 minuten koken tot ze iets minder hard zijn en giet af.
Snijd de kipfilet in blokjes van 1½ cm en doe in een grote kom of schaal.
Bestrooi de kip royaal met peper en zout.
Voeg de paprika, rode ui, lente-ui, knoflook en de zoete aardappelblokjes toe.
Meng de crème fraîche met de cayennepeper en paprikapoeder en schep door het kipmengsel.
Doe alles in een grote ovenschaal en laat in 25 - 30 minuten gaar worden in de oven.
Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet nog vijf minuten terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Bron: LoveMyFood

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug