Koude Opperdoezersoep met pancetta

Koude Opperdoezersoep met pancetta

  • 6 bosuitjes
  • 4 stengels bleekselderij
  • 500 g Opperdoezer Ronde aardappelen
  • 25 g boter
  • 10 cl Martini Bianco
  • 1 l water
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 12½ cl slagroom
  • 50 g pancetta

Snijd de bosui in ringetjes.
Houd het donkergroene deel apart voor garnering.
Snijd de bleekselderij in boogjes.
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukjes.
Smelt de boter in een soeppan met dikke bodem.
Bak de bosui, bleekselderij en aardappel 2 minuten op middelhoog vuur zonder ze bruin te laten worden.
Voeg de martini bianco het water en de kippenbouillontabletten toe en laat op laag vuur 20 minuten koken.
Neem de pan van het vuur voeg de slagroom toe en pureer de soep met de staafmixer glad.
Laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta op middelhoog vuur in 3 minuten knapperig.
Keer halverwege.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de achtergehouden bosui in ringetjes.
Verdeel de soep over kommen, garneer met bosui en verkruimel de pancetta erboven.

Bron: AH
Gepubliceerd door: Opperdoezer Ronde

Terug