Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas

Gepofte Opperdoezers met bietjes en geitenkaas

  • 600 g Opperdoezer Ronde, aardappelen, schoongeboend, gelijk formaat
  • 4 rauwe rode bieten, ongepeld
  • 4 rode uien
  • 4 takjes rozemarijn
  • 5 eetl. olijfolie extra vierge
  • 20 g platte peterselie
  • 40 g rucola
  • 100 g zongerijpte Taggia-olijven
  • 125 g geitenkaas naturel 45+, verkruimeld

Steek de barbecue aan.
Wikkel de aardappelen en bieten elk in een stuk aluminiumfolie en leg ze in de hete kooltjes van de barbecue.
Snijd de ongepelde uien kruislings in, maar niet helemaal door.
Strooi in elke ui ½ theelepel rozemarijn en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
Keer regelmatig met een tang en leg de uien er na 10 minuten bij.
Controleer na 30 minuten of alles gaar is door er met een mes in te prikken.
Verwijder de folie.
Schil de bieten en snijd ze in parten.
Snijd de aardappelen ook in parten en pak de uien uit.
Snijd de peterselie fijn en houd wat achter ter garnering.
Meng de rucola, aardappel, biet, ui, olijven, peterselie en de rest van de olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de geitenkaas erover en bestrooi met de achtergehouden peterselie.

Bereidingstip
Heb je geen barbecue? Gebruik dan de oven.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pof de aardappelen, bieten en uien 45 minuten in de oven.
De aardappelen kunnen met schil gegeten worden en net als de bieten in parten gesneden worden.

Bron: AH
Gepubliceerd door: Opperdoezer Ronde

Terug