Lauwwarme Opperdoezer salade

opperdoezer_lauwwarmesalade (3K)

  • 1 kg Opperdoezer Ronde, schoongeboend
  • zout
  • 150 g haricots verts, schoongemaakt
  • 50 g magere spekreepjes
  • 4 eetl. mayonaisse halfvolle
  • 12½ cl zure room
  • 1 eetl. (grove) mosterd
  • versgemalen peper
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 5 zoetzure augurken (middelgroot), in plakjes
  • 4 eetl. fijngehakte dille

Snijd de aardappelen in niet te grote stukken en kook ze in weinig water met zout naar smaak in 10 - 15 minuten net gaar.
Giet ze af en spoel ze kort onder koud water.
Laat ze uitdampen.
Kook de haricots verts 5 minuten in water met zout, spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze uitlekken.
Bak de spekreepjes in een droge koekenpan uit en schep ze uit de pan.
Schenk het spekvet uit de pan en roer er de mayonaisse, de zure room, de mosterd en peper en zout naar smaak door.
Schep de aardappelen met de haricots verts, de augurk, de bosui, de dressing en de dille door elkaar.
Lekker met een tartaartje en witte boontjes in tomatensaus.

Bron: De Opperdoezer Ronde

Terug