Opperdoezer salade met garnalen

Opperdoezer salade met garnalen

  • 750 g Opperdoezer Ronde
  • fijne tuinboontjes 300 g
  • 1 pak fijne tuinboontjes, 300 g diepvries
  • 1 potje gegrilde paprika, 295 g
  • 4 eetl. Belgische mayonaise, pot 65 cl
  • 1 zakje Hollandse garnalen, 150 g
  • 1 zakje peterselie, 30 g
  • blaadjes grofgesneden

Schil de aardappelen en snijd met een scherp puntig mesje de ‘ogen’ eruit.
Halveer ze en doe in een pan met een laag water van 2 cm.
Kook de aardappelen in 20 minuten gaar met de deksel op de pan.
Giet af en laat met de deksel op de pan nog 5 minuten staan.
Kook ondertussen de tuinboontjes in 6 minuten beetgaar.
Snijd de aardappelen in plakken van 1 cm.
Giet de tuinboontjes af en laat afkoelen onder koud stromend water.
Meng 2 eetlepels vocht uit het potje paprika’s met de mayonaise tot een dressing.
Breng op smaak met peper.
Meng de dressing door de aardappelen.
Snijd de paprika’s in reepjes en meng met de tuinboontjes, garnalen en peterselie door de aardappelen.
Serveer lauw of op kamertemperatuur.

Bron: AH
Gepubliceerd door: Opperdoezer Ronde

Terug