Opperdoezer salade

opperdoezersalade (2K)

  • 1 kg Opperdoezer Ronde
  • zout
  • 125 g magere spekreepjes
  • 2 eetl. (kruiden)azijn
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetl. olijfolie extra vierge
  • 3 eetl. groene pesto
  • peper
  • 1 schaal cocktailtomaten, in partjes
  • 2 eetl. pijnboompitten, geroosterd
  • 3 eetl. basilicum, geknipt

Boen de aardappelen onder stromend water schoon en kook ze ± 15 minuten in water met zout.
Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.
Breng de azijn met 2 eetlepels water, de knoflook en de ui aan de kook.
En kook het 5 minuten op een laag vuur.
Roer er de olie en de pesto door en breng de dressing op smaak met peper en zout.
Snijd de aardappelen in plakjes en schep ze met de spekjes, de tomaten en de dressing door elkaar.
Garneer met de pijnboompitten en het basilicum.
Lekker met een varkenshaasje.

Bron: De Opperdoezer Ronde

Terug