Opperdoezer Ronde wrap van Onno

Opperdoezer Ronde wrap van Onno

  • 2 wraps
  • 50 g zachte geitenkaas in grove stukken
  • ½ avocado
  • 3 gekookte Opperdoezer Rondes
  • 100 g gerookte zalm in dunnen plakken
  • crème van piccalilly
  • jonge scheuten van doperwten of little gem

Kook de Opperdoezer Ronde in de schil met een klein beetje zout in 20 à 25minuten gaar en haal het velletje voorzichtig eraf.
Prak de gepelde avocado met een vork grof en voeg wat peper, zout en olijfolie toe.
Warm de wraps kort op 160 °C in de oven (2minuten).
Bouw de wraps als volg op;
De piccalilly crème maak je door een pot piccalilly in de keukenmachine door te draaien.
Smeer deze als eerste op de wrap.
Voeg dan 2 eetlepels geprakte avocado in het midden van de wrap toe.
Snij de Opperdoezer Ronde in grove stukken en besprenkel met een klein beetje olijfolie en peper en zout en druk ze voorzichtig in de avocado.
Dan vervolgens de geitenkaas en zalm .
Als laatste komen de jonge scheuten van doperwten.
Vouw 2 uiteindes samen met zet de wrap dicht met een wasknijper!

2 tips van Onno
Maak de Opperdoezer Ronde schoon met een vochtige doek of je vingers, anders maak je het tere velletje stuk.
Later in het seizoen zou je ook een schuursponsje kunnen gebruiken.
Spoel de Opperdoezer Ronde niet gelijk af na het koken, maar haal ze uit het water en laat ze rustig afkoelen. Zo voorkom je smaakverlies.

Bron: Onno
Gepubliceerd door: Opperdoeze Ronde

Terug