Opperdoezer Ronde maaltijdsalade

Opperdoezer Ronde maaltijdsalade

  • 1 kg Opperdoezer Ronde
  • 2 eieren
  • 400 g broccoli
  • 4 kleine rijpe tomaten
  • 8 eetl. Amsterdamse uitjes + vocht
  • 200 g Westfriese achterham, dikke plak
  • 100 g oude kaas, dikke plak
  • 6 eetl. Zaanse mayonaise
  • 1 eetl. Zaanse mosterd
  • 6 eetl. grof gehakte peterselie

Schil de aardappels snijd ze in blokjes van ca. 2 cm, zet ze op in koud water, breng aan de kook en kook ze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en laten afkoelen.
Kook de eieren in kokend water 8 minuten.
Onder de koude kraan laten schrikken, afkoelen, pellen en in stukjes snijden.
Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in zeer dunne plakjes.
Kook de roosjes en plakjes in kokend water in 3 à 4 minuten beetgaar.
Afgieten en laten afkoelen.
Snijd de tomaten in kleine partjes.
Snijd de Amsterdamse uitjes in vieren.
Snijd de ham en de kaas in kleine stukjes.
Meng voor de dressing de mayonaise met de mosterd, ca. 6 eetlepels van het uitjesvocht en peper naar smaak.
Meng op een grote platte schaal of 4 borden de aardappel, broccoli, tomaten, uitjes, ham, kaas en de helft van de peterselie losjes door elkaar.
Verdeel de dressing erover en bestrooi met het ei en de rest van de peterselie.

Bron: DEEN
Gepubliceerd door: Opperdoezer Ronde

Terug