Soep van Opperdoezer Ronde met lente-uitjes en spek

  • 500 g geschilde Opperdoezer Ronde
  • 1 l, runderbouillon (of groentebouillon voor vegetarische soep)
  • 1 lente-uitje, in dunne ringen gesneden
  • 250 g gerookte spekblokjes
  • 1 bakje crème fraîche
  • zwarte peper uit de molen
  • zout

Kook de aardappelen in de bouillon gaar en pureer ze met een staafmixer of met een draaizeef en maak op smaak met peper en zout.
Bak de spekjes krokant en doe ze in de soep evenals de lente-uitjes.
Serveer in verwarmde diepe borden met een quenelle crème fraîche.
Strooi er eventueel wat fijngeknipte bieslook over.
Serveer met donker boerenbrood en gezouten roomboter.
Laat voor een vegetarische soep de spekjes achterwege en vervang die door blokjes geblancheerde venkel.

Tip
Houdt wat aardappeltjes (100 °C) over voordat u ze pureert.
Ze kunnen in blokjes gesneden als garnituur voor de soep dienen.

Bron: Joop van Nes jr
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug