Oosterse schorseneren

voor 2 personen
  • 300 g varkenshaas
  • 2 eetl. Japanse sojasaus
  • 1 eetl. ketjap
  • 1 eetl. mirin
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. fijngehakte verse geschilde gember
  • 3 eetl. plantaardige olie
  • zout en versgemalen peper
  • 3 lente-uien, in schuine stukjes van 5 cm
  • 300 g gekookte schorseneren*, in schuine stukjes van circa 5 centimeter
  • 4 eetl. sesamzaad, in een droge pan geroosterd
* Dat is ca. 500 gram ongeschild, zie recept "schorseneren koken".

Doe de sojasaus, ketjap, mirin, sesamolie en gehakte gember in een kom en meng goed.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en doe ze bij het mengsel in de kom.
Schep alles goed om.
Dek de kom af met plastic folie, zet in de koelkast en laat een paar uur marineren.
Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op een hoog vuur.
Doe de plakjes varkenshaas in de hete olie en roerbak ze circa 2 minuten tot het vlees bijna gaar is.
Voeg de lente-ui en schorseneer toe en roerbak 2 tot 3 minuten tot alles doorgewarmd is.
Schep het gerecht op voorverwarmde borden en garneer met het geroosterde sesamzaad.
Geef er gekookte rijst bij.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug