Schorseneren met Noilly Prat-hazelnootdressing

  • 1 k dikke schorseneren, geschild en in stukjes van 5 cm gesneden
  • 2 eetl. chardonnay-azijn
  • zout
  • 2 eetl. Noilly Prat
  • 1 theel. Dijonmosterd
  • 4 eetl. gesmolten boter
  • 4 eetl. gepelde hazelnoten, licht geroosterd en grof gehakt
  • 2 eetl. fijngehakte bladpeterselie
  • 2 hardgekookte eieren, gepeld, fijngehakt

Kook de schorseneren volgens recept en laat ze heel even uitlekken.
Klop een dressing van wijnazijn, mosterd, Noilly Prat en gesmolten boter.
Schep wijndressing, peterselie, ei en noten losjes door de nog warme schorseneren.
Serveer o.a. bij gebakken vis.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug