Gepofte meiraapjes met tamme eend

Gepofte meiraapjes met tamme eend

  • 2 meiraapjes ter grootte van een perssinaasappel
  • 2 tamme eendenborsten
  • 2 eetl. honing
  • 6 groene asperges

Verwarm de oven voor op 175 °C.
Verpak de meirapen in dubbel aluminiumfolie en pof ze in de oven in circa 1 uur gaar.
Haal ze uit de oven en laat minstens 15 minuten afkoelen.
Pel de schil eraf en snijd de meiraapjes doormidden.
Schep met een koffielepel een kuiltje uit het midden van de meiraapjes.
Leg de eendenborsten minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast.
Maak de eendenborst schoon door de zeentjes weg te snijden.
Snijd het vet van de eendenborstfilets tot aan de vleeskant kruislings in.
Bestrooi het vlees aan beide kanten met zeezout.
Verhit een antiaanbakpan en leg de eendenborsten met de vetkant naar beneden in de pan.
Bak het vel op middelhoog vuur in circa 3 à 4 minuten krokant, draai het vlees om en bak de vleeskant bruin.
Zet het vuur laag en laat de eendenborsten om en om nog 2 à 3 minuten garen tot het rosé is.
Haal het vlees uit de pan en laat 3 minuten rusten in aluminiumfolie.

Tip
Je kunt de eendenborst ook in de middag al braden en kort voor het presenteren nog 5 minuten in de oven bij 75 °C verwarmen.

Bron: 24kitchen

Terug