Macaroni met spek, pastinaak en rozemarijn

  • boter
  • 4 teentjes knoflook
  • 600 g pastinaak
  • 300 g magere spekblokjes
  • rozemarijn
  • Parmezaanse kaas
  • 400 g macaroni of andere pasta
  • peper en zout

Doe wat boter in de koekenpan.
Bak de spekjes hierin uit.
Schil de pastinaak en snijd ze in min of meer gelijke blokjes.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Als het spek lekker bruin is de pastinaakblokjes erdoor scheppen.
Knoflook teentjes pellen en in dunne plakjes snijden.
Dit samen met rozemarijn in de pan doen.
Alles ongeveer 5 minuten bakken op laag vuur.
Even proeven of de pastinaak gaar is en of er meer kruiden bij moeten.
Peper erover strooien en door de gare pasta scheppen.

Bron: De Oude Muur

Terug