Lasagnes van courgettes met broussekaas

lasagnes_courgettes (3K)

  • 0,8 – 1 kg courgettes
  • 1 eetl. olijfolie
  • 400 tot 500 g broussekaas
    (Corsicaanse verse koeien- of schapenkaas)
  • 6 tot 7 takjes munt
  • zout
  • versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 180 °C (gasstand 5).
Was de courgettes en snijd ze in de lengterichting in dunne slierten.
Leg ze in een ovenschotel of op een ovenplaat.
Doe er de olie bij en 2 eetlepels water, wat zout & peper en zet alles 20 tot 25 minuten in de oven.
Stroop de muntblaadjes af en hak ze fijn.
Leg een vel aluminiumfolie in een rechthoekige schotel en laat de folie een heel eind over de randen komen.
Bestrooi de brousse met peper en zout.
Leg een laag courgettes in de schotel, dan een laag brousse en ga zo door.
Eindig met de courgettes.
Strooi af en toe wat munt op de bereiding, maar niet te veel anders gaat de smaak domineren.
Plooi de aluminiumfolie dicht zodat de lasagne volledig bedekt is en zet de schotel 1 tot 2 uur in de koelkast.

Opdienen: Dit gerecht moet goed koel gegeten worden.
Als het snel moet gaan, kan je de schotel ook 10 minuten in de diepvriezer zetten om ze te laten afkoelen.
Je kan de brousse ook vervangen door een andere verse kaas, bijv. ricotta.
Laat hem dan wel goed uitlekken.

Bron: NN

Terug