Lasagne van coquilles, gegrilde Opperdoezer en zomertruffel met beurre blanc

  • 4 grote coquilles St. Jacques
  • 8 Opperdoezer Ronde
  • zomertruffel
  • jonge prei
  • bospeen
  • lamsoren
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl visbouillon
  • 2 dl room
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • boter

Sauteer de coquilles aan beide zijden in roomboter, bestrooi met peper en zout en snijd in dunne plakjes.
Steek de aardappel uit in een cylinder met dezelfde doorsnede als de coquilles.
Snijd deze in plakjes, kook kort af, gril aan beide zijden en bestrooi met peper en zout.
Schaaf de zomertruffel dun en bouw met de drie ingrediënten een torentje op.
Kook de bouillon, wijn en room met het sjalotje in tot ⅓, zeef de saus, breng op smaak en monteer schuimend met de roomboter.
Snijd prei en wortel in julienne, blancheer zeer kort, breng op smaak en plaats naast het torentje.
Stoof de lamsoortjes kort in boter en plaats er eveneens bij.
Maak het gerecht af met geschaafde zomertruffel en de saus.

Bron: NN

Terug