Lamsvlees met zoete aardappel en bonen

  • 1 blik (rode) kidneybonen (400 g)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g zoete aardappel (bataat)
  • 250 g lamsbout, in blokjes
  • zout, peper
  • 1 pak tomatenpurree
  • 2 takjesselderij
  • 1 theelepel sambal oelek

Spoel de bonen af en laat ze uitlekken.
Fruit de uien in een braadpan, waarin je de olijfolie hebt verhit.
Pers de knoflook boven de pan uit.
Bak de aardappel al omscheppend in zo'n 7 minuten mee.
Bestrooi het vlees met zout & peper, doe dit bij het ui-aardappel mengsel en bak het rondom bruin.
Voeg de bonen, de tomatensaus en de sambal toe en verwarm dit 5 minuten mee.
Knip de selderij fijn en voeg dit toe.

Bron: Life & Cooking

Terug