Lamsnootjes met rode biet en knolselder

  • 4 stukken lamsfilet
  • 1 rode biet
  • scheutje azijn
  • ½ knolselder
  • 200 g oesterzwammen
  • 8 aardappelen
  • 1 dl bruine fond
  • ⅕ dl gevogelteconsommé
  • een scheutje Banyuls-azijn
  • 1 sjalotje
  • bladpeterselie
  • 100 g boter

De rode biet schillen, kort voorkoken, verfrissen en in dobbelsteentjes snijden.
De blokjes krokant koken in water en azijn.
De knolselder schillen, eveneens in dobbelsteentjes snijden en krokant gaarkoken.
De aardappelen in tonvorm snijden, voorkoken en bakken in boter en olie.
De oesterzwammen bakken, kruiden met peper en zout en het zeer fijngehakte sjalotje toevoegen.
De saus bereiden.
De bruine fond, gevogelteconsommé, een scheutje Banyuls - azijn en een weinig kookvocht van de rode bieten inkoken.
De saus van het vuur af opkloppen met klontjes malse boter.
De blokjes knolselder en rode biet fruiten in olie en kruiden met peper en zout.
Het vlees bakken in boter en kruiden met peper en zout.
De ingrediënten op warme borden schikken en de saus er rond gieten.

Bron: Weekend Knack
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug