La daub, yampuree met zoete aardappelen en kokos

voor 6 personen
  • 1 kg yams
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 4 bananen of rijpe kookbananen
  • 50 g suiker
  • 2 grote kokosnoten of 50 cl kokosmelk uit blik
  • 2 theel. gemalen kaneel

Schil de yams en de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en doe deze in een grote pan.
Pel de bananen en voeg ze samen met de suiker aan het yammengsel toe.
Breek de kokosnoten open en rasp het vruchtvlees.
Doe dit in een kom, giet er 50 cl water over en laat het mengsel even staan.
Giet de kokosmelk (door een zeef) over de yams, zoete aardappelen en bananen.
Doe de kaneel erbij, dek de pan af en laat het geheel zachtjes koken op een lage warmtebron tot de yams en zoete aardappelen zacht en gaar zijn.
Dien warm op of koud als nagerecht.

Bron: Esther's homepage

Terug