Zuid-Afrikaanse kweepeersalade

  • 2 kweeperen (ongeveer 500 g)
  • 2 selderijstengels (gebruik ook de blaadjes)
  • 1 eetl. maïsmeel
  • 1 eetl. suiker
  • 2 eetl. cider- of wijnazijn

Wrijf onder stromend water het dons van de kweeperen.
Schil ze, verwijder het klokhuis en snij ze in dunne plakjes.
Leg deze in een kom zout water (1 liter water met 1 eetlepel zout) en laat ze 30 minuten staan.
Laat de plakjes uitlekken en doe ze in een pan.
Voeg de selderij toe en vers water zodat het fruit onderstaat.
Laat dit met deksel ongeveer 15 minuten koken.
Laat uitlekken en doe in een kom.
Meng 30 cl kooknat door het maismeel, de suiker en azijn.
Kook dit zonder deksel tot het helder is.
Schenk dit over de kweeperen.
Koud serveren.

Bron: Smulweb

Terug