Kweepeerkoekjes

Kweepeerkoekjes - 1

  • 200 g bloem
  • 100 g havermout
  • 50 g amandelen
  • 100 g suiker
  • 1 theel. kaneel
  • 150 g boter
  • 2 eieren
  • 300 g kweepeer

Meng de bloem, havermout, amandelen, bruine suiker, kaneel en boter tot een geheel.
Voeg de eieren toe en kneed het deeg.
Wikkel het deeg in plasticfolie en bewaar het in koelkast tot het koud is.
Doe wat bloem op het aanrecht, bewerk het deeg met een deegrol en maak er rechthoeken van 5 bij 8 cm.

Kweepeerkoekjes - 2

Plaats in het midden van elke rechthoek een kleinere rechthoek van kweepeer (Carne de Membrillo).
Wikkel het deeg vervolgens om de Carne de Membrillo.
Leg de koekjes op een ingevette plaat en bestrooi ze met havermout en suiker.
Bak ze vervolgens gedurende 15 minuten in de oven op 180 °C.

Bron: Spaanse Winkel

Terug