Kweepeercompote van sinaasappelsap met kaneel & steranijs

kweepeercompote_sinaasappelsap (4K)

voor 8 personen

  • 6 grote kweeperen
  • 1 l sinaasappelsap
  • 1 pijp kaneel
  • 2 of 3 steranijs (kwestie van smaak)
  • halve kg suiker of meer als je van zoet houdt

Doe alles in een grote pan op de peren na.
Was de peren goed. Schil de peren en haal het klokhuis eruit.
Snij in niet te kleine stukken, (anders wordt het moes.)
Slechte stukken of verkleurde ook weg snijden.
Doe de stukjes meteen in het sap om bruin worden te voorkomen.
Breng aan de kook en laat het geheel kort koken.
De stukjes moeten net zacht geworden zijn, dus goed opletten.
Verwijder de kaneel en steranijs en doe de stukjes in schone potten (grote of kleine).
Breng het sap weer aan de kook en vul daarmee de potten tot boven.
Sluit de potten en zet ze omgekeerd weg.
Je zult merken dat er vrij veel sap over blijft.
Daarmee maak ik meestal nog een keer het zelfde, met wat extra sinaasappelsap en suiker.
Met het sap wat daarna overblijft, maak ik jam.
Hiervoor snij ik hele kleine stukjes van de peren of ik rasp ze direct in het sap en dan gewoon jam koken.
Wel opletten er zit al suiker in!!!
Het is ook mogelijk het sap samen met het sap, wat ik uit de schillen en weggesneden klokhuizen en slechte plekken heb getrokken, een gelei te maken.

Bron: Agnes Raaff
Gepubliceerd door: Kweepeer.nl

Terug