Kweepeer met raapjes bereid met kweepeergelei

Kweepeer met raapjes bereid met kweepeergelei

  • 3 mooie, rijpe kweeperen
  • 1 bosje raapjes
  • 3 eetl. kweeperengelei
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • ½ theel. gemalen kaneel
  • ½ theel. gemalen komijn
  • ½ theel. gemalen koriander
  • 1 eetl. olie
  • ⅓ theel. zout

Raapjes zijn in vaak te koop bij Turkse of Marokkaanse winkels of bij biologische winkels.
Ook telen moestuinders nog raapjes.
Wie weet ken je er wel een die je aan deze lekkere knollen wil helpen.

Raapjes

Schil de raapjes en snijd ze in stukken van 3 - 4 centimeter.
Snijd de ui en de sjalot in kleine stukjes.
Veeg de dons van de kweepeer (maar schil ze niet).
Snijd de kweepeer in de lengte in vieren en verwijder de pitten.
Snijd daarna de kweepeer ook in stukken van 3 - 4 centimeter.
Verwarm de olie in een ruime braadpan.
Bak de ui, de sjalot en de kruiden gedurende 3 tot 4 minuten en voeg daarna de raapjes en de kweepeer toe.
Roer de inhoud van de pan goed door om de kruiden goed te vermengen met de overige ingrediënten en voeg vervolgens de kweeperengelei en het zout toe.
Roer nog eens goed door om ook het zout en de kweeperengelei te vermengen.
Dek de pan af en laat ongeveer een uur sudderen, onder af en toe voorzichtig omscheppen (om te voorkomen dat de kweeperen tot puree geroerd worden).
Houdt wel goed in de gaten dat de kweeperen niet te gaar worden en uit elkaar vallen.
Serveer het gerecht warm bij bijvoorbeeld een varkensrollade.

Bron: Francisca, ontzettend bedankt voor de vertaling. Sylvain bedankt voor het delen van dit lekkere en originele recept en de mooie foto’s!
Gepubliceerd door: Okke Amerongen

Terug