Kweepeer ham en kaas broodje uit de oven

Kweepeer ham en kaas broodje uit de oven

  • bladerdeeg (kant en klaar, vierkant)
  • achterham
  • kaas
  • kweepeergelei
  • ei

Leg een bladerdeegblaadje als een ruitvorm en leg in het midden wat achterham met daarop kaas en daarop weer Carne de Membrillo (kweepeer gelei).
Vouw het geheel dat dicht als een loempia, dat wil zeggen, neem de punt naar u zelf gericht en vouw deze over de ingredi├źnten.
Daarna de linker en rechterpunt naar het midden dicht klappen, waarna de verst weggelegen punt u op het geheel afsluit.
Dit is van belang want anders loopt in de oven de kweepeer en kaas uit het brood.
Smeer vervolgens de bovenzijde van het afgesloten deeg in met ei, dat zorgt voor een mooie kleur in de oven.
De oven waar de broodjes ingaan is ondertussen al voorverwarmd op 180 ┬░C.
Als de bovenzijde krokant aanvoelt is het klaar.
Zowel warm als koud te eten.

Bron: Spaanse Winkel

Terug