Koolraap uit de wok, met prei en paprika

  • 200 g varkensfilet
  • 2 eetl. zoete ketjap
  • 1 middelgrote ui
  • 1 prei
  • 150 g basmatirijst
  • 2 - 3 eetl. arachideolie
  • 100 g gesneden paprika(s)
  • 300 g koolraapreepjes
  • 2 eetl. gembersiroop

Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook.
Snijd het vlees in dunne plakjes en schep ze om met 1 eetlepel ketjap.
Halveer de ui in de lengte, snijd de helften in smalle partjes en duw de laagjes los.
Snijd de prei in smalle schuine ringen.
Strooi de rijst in een kookpan, schenk het kokende water er op en breng het water opnieuw aan de kook.
Kook de rijst in 10 minuten gaar.
Giet het kookwater af, houdt de rijst warm in de pan.
Dep de vleesreepjes droog.
Verhit een wok droog voor, schenk langs de rand de olie er in.
Roerbak de ui 1 minuut.
Schep de vleesplakjes erbij en roerbak ze op hoog vuur in 5 minuten gaar en mooi bruin.
Schep de prei, paprika en koolraap erbij en roerbak de groente in 6 minuten beetgaar.
Roer de gembersiroop en de rest van de ketjap erbij en warm het gerecht goed door.

Terug