Koolraap met koolvis

  • 1 kleine koolraap
  • 4 stukken koolvis
  • 4 aardappelen
  • 1 ui
  • evt. ½ groene paprika
  • 1 eetl. room
  • tacokruiden
    (ofwel paprikapoeder, pili-pili, lookpoeder, zout en nootmuskaat)
  • 75 g feta
  • ½ eetl. sesamzaad

Kook of stoom de geschilde en in stukjes gesneden koolraap ongeveer 20 minuten.
Kook of stoom de aardappelen en snij ze in blokjes.
Maak ui en paprika schoon en bak ze zachtjes in wat olie tot de ui lichtgeel is.
Klop de room met de tacokruiden.
Meng de koolraap en aardappelblokjes door de room met de ui en paprika.
Leg de vis onderin een ingevette ovenschaal.
Schep het mengsel er op.
Leg de feta er bovenop, en ook de sesamzaadjes.
Bak 25 minuten op 200 °C in een voorverwarmde oven, wel van in het begin afgedekt.
Lekker met een salade van veldsla of winterpostelein.

Bron: Evelien
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug