Koolraap met ham en appel

voor 2 personen

  • 500 g koolraap
  • 1 dikke plak ham van ca. 150 g
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 appel
  • 2 eetl. sinaasappelsap

Snijd de koolraap in plakken.
Schil de plakken koolraap en snijd ze in blokjes of reepjes.
Kook de groente in weinig water in 10 minuten gaar.
Snijd de ham in blokjes.
Verwarm de margarine en bak hierin de ham zacht.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Verwarm het sinaasappelsap met de blokjes appel.
Giet de gare koolraap af en meng de koolraap met de blokjes ham en de appel.
Warm het geheel nog even goed door en maak op smaak met wat peper.

Menusuggestie
Lekker met gebakken aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug